Mobilna aplikacija Gourmet&Wine Lovers

Jedinstveni Mobilni vodič kroz eno i gastro ponudu Istre
04. 12. 2016.
g&w_vinograd

Aplikacija Gourmet&Wine Lovers na jednostavan način približava korisnicima vrhunsku gourmet ponudu Istre.
Posvećena je svim ljubiteljima eno-gastronomije: od novinara, opinionlidera, specijalista s područja eno gastronomije do budućih gostiju.
Predstavljeni su atraktivni sadržaji, odnosno najbolji restorani i konobe regije, najkvalitetniji vinari, maslinari, uljari i wine barovi, zatim tartufari, sirari, pršutari, medari, najbolji hoteli u regiji i ostale zanimljivosti.
Tako je Istra podijeljena u šest manjih područja (klastera), a u svakom klasteru kreirani po jedan ili više itinerara koji povezuju najznačajnija Gourmet&Wine mjesta u tom klasteru.  Putevima su dodijeljenja posebna imena, ovisno u mikro-području te njihovoj gourmet specifičnosti, kao npr. Itinerar novigradske kapešante ili Četiri zemlje za četiri doživljaja, Muškat momjanskih mušketira, Veli Jože i teran, Rovinjsko plavetnilo, Božanski okusi južne Istre i sl.

Ideja je nastala s ciljem kreiranja alata za promociju destinacije Istre i njenih mikrodestinacija, a služit će i kao alat za kreiranje paketa posebnih interesa (TO, agencije) koje imaju na raspolaganju gotov proizvod.
Aplikacijom se također želi pobuditi strast kod uvrštenih subjekata te kod onih koji su blizu da budu uvršteni, a istom se mogu služiti i restorani jer je posebno poglavlje posvećeno ‘vinskoj karti’, odnosno vinima uvrštenih vinara. Na taj način, gostu koji posjeti ugostiteljski objekt lakše će biti predstavljeno određeno vino, sam vinar i podrum u kojem je vino nastalo.
Isto vrijedi i za maslinova ulja jer pored profila maslinara uveden i poseban odjeljak s detaljnom ‘osobnom iskaznicom’ maslinovog ulja koje je prethodno uvršteno u svjetski vodič za ekstra-djevičanska maslinova ulja FLOS OLEI.
Aplikacija je izravno povezana sa službenim portalom Turističke zajednice Istarske županije sa kojeg se automatski preuzima kalendar događanja, tako da će korisnici u bilo koje vrijeme moći biti informirani o tome što se događa po regiji. Aplikaciju je moguće pregledavati na četiri jezika: hrvatski, engleski, njemački i talijanski.

Obzirom da aplikacija ima preko 1000 fotki, kod prvog pokretanja aplikacije budite strpljivi zbog preuzimanja svih priloga. Download traje cca 15 minuta.