Od 14.1.2020. prestala je službena podrška za Windows 7 ! Trebate nadogradnju ?

16. 01. 2020.
win10-desktop

Nakon deset godina ova je inačica Windowsa došla svojem očekivanom kraju – od 14. siječnja 2020. Microsoft više ne nudi softverska niti sigurnosna ažuriranja ili popravke. To, ukratko znači, da je zadnji čas za prijelaz na Windows 10…piše Matija Gračanin na Bug.hr-u.

Za uslugu ažuriranja Windows 10 op.sustava slobodno nam se obratite s upitom na jedan od naših kontakt telefona ili putem e-maila servis@edcom.hr ! Možda i Vama možemo pomoći :):)

Pa nastavlja:
“Onima koji su još uvijek uporni u tome da ne prihvate zadnju inačicu Windowsa koja, mora se to priznati, kao i sve dosadašnje imaju svoje probleme (ali i mnoge prednosti), utjeha može biti činjenica da to što više neće biti ažuriranja i održavanja ne znači da Windowsi 7 odjednom neće više funkcionirati. Baš nasuprot, radit će kao i do sada, no kako će vrijeme odmicati, tako će sve više biti izloženiji sigurnosnim rizicima i propustima koji će u budućnosti biti otkriveni, kao i onima koji su do sada već otkriveni no još nisu i popravljeni niti će vjerojatno ikada biti. Možda to zvuči samo kao strategija zastrašivanja, a premda je i nama Windows 7 posebno drag i zauvijek će ostati u lijepom sjećanju, sama činjenica da je njegov razvoj zapravo prestao još 13. siječnja 2015. godine od kada Microsoft više ne dodaje nikakve nove mogućnosti, jasno daje do znanja da je uporno inzistirati na ovome operativnom sustavu sada sasvim promašeno.”

Do desetke i dalje besplatno – neslužbeno

Odgovor na pitanje što učiniti sada zapravo se nameće samo po sebi, treba jednostavno prijeći na Windows 10. Zgodno je to što je Windows 7 moguće izravno nadograditi na najnoviju inačicu Microsoftovog operativnog sustava, a premda je u trenutku predstavljanja Windowsa 10 postojala promotivna ponuda za besplatnu nadogradnju, ona je službeno istekla 29. srpnja 2016. Srećom, aktivacija Windowsa 10 korištenjem ključa za aktivaciju Windowsa 7 još uvijek, sasvim neslužbeno, funkcionira.

Ali… da bi uspješno ažurirali Windows 7 na Windows 10 potrebno je i nešto informatičkog znanja, priprema sigurnosne kopije datoteka (za svaki slučaj, naravno :) ), preuzimanje poprilično velike količine najnovije verzije Windows 10 sa Interneta, ažuriranje raznih pokretačkih programa i namještanje korisničkih programa i aplikacija (e-porezna, e-bankarstvo itd….) .

Za uslugu ažuriranja Windows 10 op.sustava slobodno nam se obratite s upitom na jedan od naših kontakt telefona ili putem e-maila servis@edcom.hr ! Možda i Vama možemo pomoći :):)

Cijeli članak na bug.hr možete pročitati ovdje